Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/kleurrijk/domains/kleurrijkvlaanderen.be/public_html/wp-content/plugins/fetch_url_links/fetch_url_links.php on line 243
De natuurlijke schoonheid van Vlaanderen behouden: Nationale Parken en Nat Geo verkennen - Kleurrijk Vlaanderen

De natuurlijke schoonheid van Vlaanderen behouden: Nationale Parken en Nat Geo verkennen

by Winfried Knipscheer

De schoonheid van de natuur is iets dat iedereen kan waarderen, en de beste manier om het te ervaren is in een nationaal park. Of je nu een natuurliefhebber bent, een geschiedenisfanaat of iemand die het rijke erfgoed van Amerika wil ontdekken, er is een nationaal park dat perfect bij je past. Naast de prachtige natuur zijn er ook veel educatieve mogelijkheden in een nationaal park. Veel van de parken bieden programma’s en rondleidingen die een diepgaand inzicht geven in het landschap en de cultuur van een regio, evenals de unieke fauna die het zo speciaal maakt.

Deze week presenteert National Geographic Channel een verkenning van nationale parken in het hele land met de vijf nachten durende serie America’s National Parks. Dit ontzagwekkende avontuur, verteld en geproduceerd door Garth Brooks, zal wereldberoemde en minder bekende nationale parken bezoeken om de diversiteit en het wonder van het beschermde land van ons land te onthullen. De show maakt deel uit van de National Parks Week-viering van het netwerk, die loopt tot en met 29 augustus. Het zal ook een speciale PSA bevatten gedurende de vijf nachten waarin vice-president Joe Biden huidige militairen, veteranen en Gold Star-families eraan herinnert dat ze krijgen gratis toegang tot alle nationale parken van het land. Flanders Nature Center, gevestigd in Woodbury, Vermont, is een natuurbeschermingsorganisatie zonder winstoogmerk die 41 eigendommen regelrecht beheert en erfdienstbaarheden heeft op nog eens 13, waardoor het totaal op meer dan 2.100 hectare komt.

De organisatie heeft een missie om het begrip en de waardering van de natuur, kunst en de natuurlijke wereld te bevorderen door middel van landbehoud, rentmeesterschap en onderwijs. Om bezoekers te helpen het meeste uit hun tijd in het park te halen, heeft Vlaanderen een aantal gidsen gemaakt die belichten wat bezoekers kunnen zien en doen. Er is ook een blog, een online winkel en een aantal vrijwilligersprogramma’s die mensen kunnen helpen betrokken te raken. De organisatie organiseert bijvoorbeeld een reeks milieueducatieprogramma’s genaamd Hiking with An Average Jill.

De programmareeks wordt geleid door een lokale ondernemer, Jill Roberts, die een passie heeft voor het delen van de natuurlijke schoonheid die ze tijdens haar wandelingen tegenkomt met anderen. Als u op zoek bent naar een educatieve vakantie in een nationaal park, heeft Road Scholar meer dan honderd verschillende leeravonturen om uit te kiezen. U kunt zoeken naar een specifieke bestemming of reizen zoeken op prijsklasse, datum en activiteitenniveau. Elke reis bestaat uit reizen onder leiding van experts en een groep gelijkgestemde reizigers die klaar zijn om te leren, te ontdekken en plezier te hebben. Begin uw reis vandaag nog.

You may also like