Ontdek de charmante steden van Vlaanderen – Van Brugge tot Gent

by Winfried Knipscheer

De twee steden die het meest synoniem zijn met het woord “Vlaanderen” – Brugge en Gent – zijn ongelooflijk populaire bestemmingen voor bezoekers aan België. Ze zijn allebei ontsnapt aan de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog en hebben veel van hun historische architectuur, kunst en charme behouden. Hoewel beide zeker een bezoek waard zijn, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen beide. Als je weinig tijd hebt en er een moet kiezen, welke moet je dan kiezen? Brugge is de bekendste van de twee, vooral omdat de meeste mensen er wel eens van hebben gehoord, de film In Bruges hebben gezien of beide. De middeleeuwse straatjes, chocolaterieën en belforten zijn een genot om rond te dwalen.

De musea zijn eersteklas en de restaurants serveren een verscheidenheid aan keukens – de meeste zonder de hoge toeristenprijzen die veel andere Belgische steden bieden. Als bonus heeft de stad veel pittoreske grachten om langs te lopen terwijl je de stad verkent. Het belangrijkste marktgebied van Brugge begint bij de grachten, met het Groot Vleeshuis (Vleesmarkt), gebouwd in 1410, en de Vismarkt (Vismarkt) vlakbij, gevolgd door de Korenmarkt (Tarwemarkt). Het is gemakkelijk om te verdwalen tussen de vele oude gebouwen langs de straten, en je vindt hier ook enkele van de beste straatartiesten en muzikanten aan het werk. Wie geïnteresseerd is in geschiedenis, zal genieten van de archeologische vindplaats van het Coudenbergpaleis, die pronkt met de originele fundamenten en oude straten van het paleis. Een ander hoogtepunt is het Museum voor Volkskunde, ook wel Huis van Alijn genoemd, dat de Vlaamse gewoonten en tradities door de jaren heen bekijkt.

Als je niet zeker weet hoe je je reis naar België moet plannen of als je de planning gewoon aan iemand anders wilt overlaten, overweeg dan om deel te nemen aan een georganiseerde rondreis door Brugge en Gent. Vooral tijdens het hoogseizoen, wanneer het moeilijk kan zijn om hotels te boeken in deze populaire steden, zal een georganiseerde tour u helpen de accommodatie te vinden die u nodig heeft. Naast uw hotelreserveringen, omvat een tour ook vervoer tussen Brugge en Gent, evenals toegangskaarten voor een paar populaire attracties in elke stad. Het is een gemakkelijke en betaalbare manier om het meeste uit uw reis te halen. De gemiddelde tourprijs voor dit type dagtrip naar België is $ 13. Dit is een zeer redelijke prijs om te betalen, gezien het feit dat u de diensten van een lokale gids krijgt, evenals het gemak en de veiligheid van reizen met een groep.

De tour Brugge en Gent – de sprookjesachtige steden van België vanuit Brussel is een geweldige keuze voor reizigers die weinig tijd hebben en veel willen zien in slechts één dag. Het omvat alles wat hierboven is genoemd, plus een rondvaart door de grachten en een bezoek aan een oud kasteel. U kunt uw reis zelfs upgraden om meer activiteiten op te nemen. Als je liever wat meer vrijheid hebt, kun je met een onafhankelijke dagtocht de twee steden ook in je eigen tempo verkennen.

You may also like